SUBARU XV 2018

 

Lozinka: Zabava

Upoznajte novi i zabavni SUBARU XV. Savršena kombinacija elegantnog urbanog dizajna i pomalo agresivnog stila, uz poznate i poboljšane performanse koje vožnju čine strastvenijom nego ikad do sad. Večer u gradu i vikend u prirodi bit će posebni i ugodni uz SUBARU XV. Svaki dan može biti početak nove pustolovine.

 Boje

Tehnički podaci i katalog

*kliknite na ikone za PDF  dokument

Strast prije svega

Zaljubit ćete se na prvi pogled. Novi SUBARU XV ima savršenu kombinaciju forme i funkcionalnosti i uvijek je spreman za pokret, baš kao i vi. Bit će vaša savršena pratnja za vikend van grada i izlet na more. S njim ćete se popeti na najviše vrhove ili, jednostavno, uživati u vlastitom gradu. A, što god radili, svaki ćete trenutak iskoristiti do maksimuma.

Slijedite svoje instinkte

Želimo da vam vožnja u novom SUBARU XV-u bude čista zabava. Ovo je SUV, ali je i okretan i izuzetno stabilan u zavojima. Kombinacija integralnog pogona na sva četiri kotača Symmetrical AWD i upravljača brzog odziva znače da je vožnja u novom SUBARU XV-u sportska, dinamična ali i udobna. Do svog odredišta dođite sigurno, ali istovremeno uživajte u zabavnoj vožnji i pravoj pustolovini.

Urbani izgled, sportski karakter

Novi SUBARU XV uvijek je spreman za svaki izazov. Za njegovim upravljačem osjećate se sigurno zahvaljujući visoko postavljenom vozačkom sjedalu i odličnoj preglednosti. A, AWD i povišeno podvozje omogućit će vam da savladate svaku cestu. SUBARU XV sada je opremljen i sustavom X-MODE, uz koji ćete lako doći do svakog odredišta.

X-Mode

X- MODE vam omogućuje da pritiskom na jednu tipku preuzmete kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija upravlja motorom, prijenosom, AWD-om, kočnicama i ostalim komponentama kako biste sigurno vozili i u najtežim uvjetima i najopasnijim cestama. Kad je X-MODE aktiviran, Hill Descent Control vam pomaže održati jednoliku brzinu na nizbrdicama. 

Subaru Boxer motor

 BOXER MOTOR ima konfiguraciju s vodoravno suprotstavljenim cilindrima i klipovima koji se vodoravno i nasuprotno gibaju. Subaru već 50 godina razvija ovaj ekskluzivni i pouzdani motor s dugim životnim vijekom i jedinstvenim performansama. 

Uvijek pouzdane karakteristike

Plosnata konfiguracija motora čini ga još krućim i uravnoteženijim što znači da manje vibrira.

Poboljšana sigurnost

Budući da je blok motora plosnatiji i težište je niže: zato je vozilo stabilnije u odnosu na bilo koji drugi tip motora. 

Subaru Global Platform

Subaru Global Platform (SGP), platforma je na kojoj se grade nove generacije Subarua. SGP predstavlja budućnost, a za vozača i putnike znači mirniju i zabavniju vožnju. Krajnji je cilj platforme da, ukrućivanjem cijele strukture, poboljša sigurnost i kompleksne performanse kako bi se uživalo u vožnji kakvu samo Subaru može pružiti.

1. Zabava zajamčena
Bolje upravljanje vozilom znači i da će ono biti potpuno pod vašom kontrolom i izbjegavati opasnosti. Ovako sigurno vozilo zabavno je voziti, čak i na dugim putovanjima. Zahvaljujući svom visokom podvozju SUBARU XV svladava zavoje okretno i sigurno.

2. Mirna vožnja
Okvir je čvršći, a struktura poboljšana zahvaljujući novim suspenzijama i stabilizatorima koji apsorbiraju svaku neravninu na cesti. Vožnja je sigurnija, a i manje umara i vozača i putnike.

3. Udobna kabina
Neugodna buka i vibracije smanjeni su na najmanju moguću mjeru kako bi putovanje bilo ugodno. Poboljšana struktura i čvršći okvir omogućuju da kabina bude udobna svim putnicima. 

Symmetrical All-Wheel Drive (AWD)

Subaruov simetrični pogon na sva četiri kotača – AWD – raspoređuje snagu na sva četiri kotača kako bi prianjanje bilo bolje na svim podlogama, čak i na onima najklizavijima. Subaruov pogon AWD razvija se horizontalno, što znači da je težište smješteno nisko, a vozilo uravnoteženo kako bi vožnja bila sigurna i stabilna.

Lineartronic + AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta

Lineartronic je savršen za brzu izmjenu stupnjeva prijenosa kako bi motor uvijek bio u najefikasnijem načinu rada, ubrzanja fluidna, performanse visoke, a potrošnja goriva niska. Združen sa sustavom AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta omogućuje trenutnu regulaciju okretnog momenta prema uvjetima na cesti tako da ga raspoređuje na kotače s najsnažnijim pogonom.

Napredni Subaru-ovi sustavi pomoći pri vožnji

Subaru vjeruje u sveobuhvatnu sigurnost i stalnim usavršavanjima smanjuje mogućnost nesreća. Zato smo razvili i napredan sustav pomoći u vožnji nazvan Subaru EyeSight*1. Sustav koristi dvije kamere koje daju trodimenzionalnu sliku i mogu prepoznati objekte, slično ljudskom vidu. Pomoću podataka koje dobiva od obje kamere, EyeSight prepoznaje oblik, brzinu i udaljenost automobila, motocikala, bicikala i pješaka*2. Otkrije li moguću opasnost, sustav obavještava vozača i, po potrebi, aktivira kočioni sustav kako bi se izbjegle nezgode. Sustav EyeSight i ostale poboljšane sigurnosne karakteristike povećavaju osjećaj sigurnosti u kojem se uživa vozeći SUBARU XV.


5 zvjezdica na Euro NCAP testiranju

Novi SUBARU XV postavlja standarde glede zaštite putnika i sigurnosti. Dobio je 5 zvjezdica na Euro NCAP testiranju*¹ – najvišu moguću ocjenu za automobil – jer je proučavan, dizajniran i pomno realiziran.


Aktivna sigurnost

1. Advanced Safety Package: Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD) *¹ *²

Sustav Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD) senzorima vas obavještava o vozilima koji vas pretiču kako biste izbjegli opasnosti pri prestrojavanju. Obavještava vas i o mogućim opasnostima od sudara tijekom vožnje unatrag na prometnim cestama.

2. Advanced Safety Package: High Beam Assist (HBA) *¹ *²

Ova funkcionalnost povećava vidljivost, a time i sigurnost tijekom vožnje noću jer automatski uključuje i isključuje dugo svjetlo, ovisno situaciji na cesti i uvjetima vožnje.

3. Preglednost

Novi dizajn razvijen je tako da se u obzir uzelo vozača i njegovo vidno polje, kako bi se ograničili mogući mrtvi kutovi.

4. Vehicle Dynamics Control System and Active Torque Vectoring

Ako vozilo skreće sa zadanog smjera, sustav VDC intervenira u raspodjelu okretnog momenta u sustavu AWD, rad motora i kočnice svakog kotača. U zavoju na vozilo djeluje centrifugalna sila i Active Torque Vectoring tada može upravljati pojedinim kotačem kako bi vozilo zadržalo željenu putanju.

5. Izbjegava opasnosti

Uz Subaru Global Platform težište vozila je niže, sustav ovjesa poboljšan, a krutost povećana. Zahvaljujući ovim poboljšanjima vozilo ima značajno bolji odziv u situacijama kad treba izbjeći rizike i opasnosti na cesti.

Pasivna sigurnost

6. Konfiguracija i zaštita kabine

Motor i mjenjač izvedeni su tako da u slučaju sudara ne ulaze u kabinu, a zahvaljujući Subaru Global Platformi smješteni su još niže kako bi težište bilo što je niže moguće.

7. Prstenasti okvir za ojačanje kabine

Prstenasti okvir za ojačanje kabine učvršćuje kabinu od krova preko vrata i nosača do podvozja. Zahvaljujući otpornim materijalima, ova struktura u slučaju sudara pomaže smanjiti silu udara.

8. Zračni jastuci (SRS – supplementals restaint system) 

U slučaju sudara, putnike štiti niz sigurnosne serijske opreme koja uključuje i zračne jastuke SRS*³: prednje, prednje bočne i zastorne za koljena.

9. Prednja sjedala sa zaštitom od trzajne ozljede

Udobna sjedala u kojima se vozač uvijek osjeća sigurno. Ova sjedala, u slučaju sudara, pomažu smanjiti opasnost od trzajne ozljede vrata. 

10. Sigurnosni pojasevi s jezičcem

Pri sudaru jezičac blokira pokrete pojasa i smanjuje pritisak na donji dio prsnog koša kako bi se izbjegle moguće ozljede.

*¹ Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju i poštivanje prometnih pravila. Želite li voziti sigurno, nemojte se u potpunosti pouzdati u sustav Advanced Safety Package (napredni sigurnosni sustav). Učinkovitost sustava podložna je ograničenjima. Potpune informacije o funkcioniranju i ograničenjima sustava potražite u Priručniku za vozača. Za više informacija obratite se distributeru vozila Subaru.
*² Nije dostupno za verzije PURE i STYLE.
*³ SRS (Supplemental Restraint System): dodatni sustav za zadržavanje sile. Učinkovit koristi li se sa sigurnosnim pojasevima. 

Sustav asistencije u vožnji EyeSight

Adaptive Cruise Control

Novi sustav EyeSight*1 ne ograničava se samo na održavanje postavljene brzine poput tradicionalnog sustava automatskog podešavanja brzine vožnje, (tempomata). Otkrije li prisutnost vozila ispred vašeg vozila, Adaptive Cruise Control mijenja brzinu vašeg vozila kako bi se zadržao siguran razmak. Sustav upravlja motorom, prijenosom i kočnicama kako bi se postavljena brzina prilagodila prometu u širokom rasponu od 0 do 180 km/h. Izrađen za vožnju po auto-cesti i brzim cestama Adaptive Cruise Control prepoznaje prisutnost vozila ispred kao i njegova kočiona svijetla te se prilagođava gustom prometu kako bi osigurao najveću moguću učinkovitost u potrošnji goriva, sigurnost i udobnost tijekom dugih putovanja.

Lane Sway And Departure Warning

Sustav Lane Sway Warning prepoznaje kad vozilo počne vrludati i zanositi se to jest skretati sa svog smjera i tada daje zvučni i svjetlosni signal. Ovaj sustav aktivira se pri brzinama većim od otprilike 60 km/h. Ako pri vožnji većoj od 50 km/h vozilo skreće sa svoje putanje, a da pri tom niste uključili pokazivače smjera, sustav Lane Departure Warning upozorava vas svjetlosnim i zvučnim signalima prije nego skrenete sa svoje putanje.

Lead Vehicle Start Alert

Kad stojite u koloni, sustav EyeSight prepoznaje da se promet pokrenuo, a sustav Lead Vehicle Start Alert obavještava vozača zvučnim i svjetlosnim signalom.

Lane Keep Assist

Na auto-cestama i brzim cestama Lane Keep Assist stereokamerom prati horizontalnu signalizaciju i obavještava kad se vozilo počinje približavati rubu svoje trake. Pri brzini od oko 65 km/h može kontrolirati upravljač kako biste izbjegli preveliko skretanje s vlastite trake.

Pre-Collision Braking System*²

U slučaju skorog sudara s vozilom ili bilo kojom drugom preprekom Pre-collision Braking System obavještava vozača svjetlosnim i zvučnim signalima. Ne reagira li vozač, sustav automatski aktivira kočioni sustav kako bi se smanjio udar ili čak potpuno izbjegao sudar. Pokuša li vozač izbjeći sudar skretanjem, Pre-collision Brake Assist može pomoći i u tom slučaju.

Pre-Collision Throttle Management

Kad vozilo miruje i sustav EyeSight uoči prepreku ispred, a vozilo je u stupnju prijenosa kojim ide naprijed umjesto natrag, Pre-collision Throttle Management šalje brojne zvučne i svjetlosne signal i smanjuje snagu motora kako bi se izbjegao frontalni sudar.


*¹ EyeSight je sustav pomoći u vožnji koji ne mora optimalno funkcionirati u svim uvjetima. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju i poštivanje prometnih pravila. Učinkovitost sustava ovisi o mnogim faktorima poput održavanja vozila, atmosferskih prilika i stanja na cesti. Potpune informacije o funkcioniranju i ograničenjima sustava potražite u Priručniku za vozača, kako je i navedeno u ovoj brošuri.
*² Pre-collision Braking System ne mora intervenirati u svakoj situaciji. Ovisno o razlici u brzini u odnosu na objekte, o njihovoj visini i drugim uvjetima, sustav EyeSight može ne prepoznati potrebne uvjete kako bi radio na najbolji način.

Proživite pustolovine i sačuvajte uspomene

Pripremite skije, dasku za surfanje i bicikl jer ćete ih sigurno trebati. Novi SUBARU XV može prenijeti sve što vam treba. Spreman je za pokret i s vama je i u gradu i u prirodi. Sa sobom uzmite sve što želite. SUBARU XV ima sve potrebno za ugodno putovanje. Prostran i dubok prtljažni prostor omogućuje vam da jednostavno i brzo utovarite i istovarite svoju prtljagu. Trebate li dodatni prostor možete iskoristiti praktične nosače na krovu koji će ponijeti veće predmete. 

Vanjska oprema

 Prednja svjetla s automatskim uključivanjem/ isključivanjem*²

Svjetlosni senzor automatski uključuje svjetla u sumrak i isključuje ih kad izvadite ključ iz brave paljenja.

 18-inčni aluminijski kotači*¹

Novi SUBARU XV razlikuje se od svih automobila, zahvaljujući i novom izgledu kotača. Ovi otporni, ali lagani kotači jasno govore i osobnosti, karakteru i snazi SUBARU XV-a.

Krovni nosač*²*³

Krovni nosači na novom SUBARU XV-u prenijet će sve što vam treba na putovanjima

 Stražnja svjetla za maglu

Ova vam svjetla omogućuju da budete vidljivi vozaču iza vas, posebno u uvjetima smanjene vidljivosti. Svjetla su izolirana i uklopljena u branike što daje posebnu notu elegancije novom SUBARU XV-u. 

17-inčni aluminijski kotači*9

Elegantni, lagani i snažni kotači naglašavaju moćan karakter SUBARU XV-a.

Unutarnja oprema

Kad otvorite vrata svog SUBARU XV-a odmah ćete primijetiti njegov sportski stil. Sjedala su sada elegantna, ergonomska i prostranija, a udobna su i vama i vašim putnicima, čak i na dugim putovanjima. Novi Subaru XV opremljen je multimedijalnim sustavom za informiranje i zabavu, najnovije generacije. On vam omogućuje da uvijek i svugdje budete povezani sa svijetom. 8” zaslon osjetljiv na dodir omogućuje vam pristup navigacijskom sustavu, audio-sustavu i pokazuje vam važne i korisne informacije o stanju vozila. Zbog veze između središnjeg zaslona, LCD-zaslona i multifunkcionalnog zaslona, vozilo pruža visoku razinu i sigurnosti i zabave pri vožnji. Uz ovakav SUBARU XV, bit ćete uvijek povezani sa svijetom i uvijek imati sve pod kontrolom. 

Automatski dvozonski klimatizacijski sustav*²

Ova funkcionalnost održava željenu temperaturu u vozilu. Radi još učinkovitije i tiše uz poboljšan protok zraka iz ventilatora.

Sustav za ulazak i pokretanje motora bez ključa *4

Kako biste ušli u novi SUBARU XV, trebate samo uhvatiti kvaku. Motor se pokreće jednostavnim pritiskom na dugme.

AUX  i USB-ulazi za dodatne glazbene uređaje

Povežite svoj iPod*5 ili bilo koji glazbeni čitač preko jack- i USB- ulaza s audio-sustavom SUBARU XV-a. Uz to, zahvaljujući dvostrukom USB-ulazu*² , možete svoje uređaje istovremeno i puniti

Apple CarPlay*7 i Android Auto*8

Koristite popularne aplikacije Apple CarPlay*7 i Android Auto*8. Zahvaljujući funkcionalnosti prepoznavanja glasovnih naredbi i sustavu hands-free, možete uvijek biti koncentrirani na vožnju.

Multifunkcionalni zaslon

Multifunkcionalni zaslon od 6,3” u gornjem dijelu kontrolne ploče nudi korisne informacije u stvarnom vremenu. Navigacijski sustav povezuje se na ovaj zaslon i pokazuje, jednu po jednu, sve potrebne informacije o prometu, kao što su nadolazeći zavoji ili raskršća.

LCD display 

Smješten tako da je dobro vidljiv, ali i da ne ometa u vožnji, ovaj 4,2” zaslon nalazi se na kontrolnoj ploči, iza upravljača. Pokazuje mnoštvo korisnih informacija koje vam omogućuju da automobil uvijek držite pod kontrolom.

Stražnja kamera

Pomaže da vozite sigurno, čak i na uskim gradskim ulicama. Pri vožnji unatrag, kamera prenosi sliku u boji na zaslon, a na prikazu se vide i smjernice za vožnju koje olakšavaju manevriranje i parkiranje.

SUBARU STARLINK 

Sustav SUBARU STARLINK omogućuje pristup internetu, radiju i aplikacijama, putem zaslona osjetljivog na dodir, multifunkcionalnih tipki na upravljaču i glasovnih naredbi.

Električni pokretni krovni prozor*8

Veliki klizni krovni prozor s ručno podesivim sjenilom omogućuje panoramski pogled i ulazak svježeg zraka svim putnicima.

Prednja sjedala s kontrasnim šavovima

Udobna stražnja sjedala imaju narančaste šavove koji ističu sportsku stranu SUBARU XV-a.

Naslon za ruke na stražnjem sjedalu *2

Unutrašnjost novog SUBARU XV-a udobna je svim putnicima, zahvaljujući i naslonu za ruke na stražnjem sjedalu s integriranim nosačima za čaše.

X-Mode

X- MODE vam omogućuje da pritiskom na jednu tipku preuzmete kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija upravlja motorom, prijenosom, AWD-om, kočnicama i ostalim komponentama kako biste sigurno vozili i u najtežim uvjetima i najopasnijim cestama. Kad je X-MODE aktiviran, Hill Descent Control vam pomaže održati jednoliku brzinu na nizbrdicama. 

* 1 dostupno samo za verziju 2.0i.
* 2 Nije dostupno za veriju PURE.
* 3 Kako bi se predmeti prevozili na krovu, treba kupiti dodatan nastavak.
* 4 Nije dostupno za verziju PURE i STYLE.
* 5  Apple, iPhone i iPod registrirani su žigovi tvrtke Apple Inc. 
* 6 Apple CarPlay is a trademark of Apple Inc., registered in the US and other countries. 
* 7 Android™ i Android Auto™ registrirani su žigovi tvrtke Google Inc.
* 8 Dostupno za PREMIUM 
* 9 Dostupno za  1.6i motore.

Kliknite na ikone za PDF dokumente