Subaru Impreza

 

Dobrodošli: ovdje gdje život postaje strast

Upoznajte novu Imprezu. Zahvaljujući njenoj pouzdanosti i sigurnosti kao i njenim sportskim performansama, vaš život više neće biti isti. Nova Impreza potaknut će vas da živite život punim plućima, da zgrabite svaku priliku i da svaki dan učinite jedinstvenim.

 Boje

 

Tehnički podaci i katalog

*kliknite na ikone za PDF  dokument

Okretna, prilagodljiva, elegantna. Baš kao i vi. 

 

U novoj Imprezi združene su izvanredne performanse i nenadmašna sigurnost kako bi se u vožnju doživjelo svim osjetilima, baš onako kako vi i želite. Svaki kut, svaka površina i svaki detalj pažljivo su dizajnirani. Oni su odraz Subaruovih vrijednosti i predstavljaju samu bît Impreze. podaci

 Zacrtajte svoj put. Proživite ga do maksimuma. 

Kamo god išli i što god radili, Impreza vama i vašim putnicima jamči najveću moguću sigurnost i funkcionalnost. Zahvaljujući tehnologiji Subaru, u ovom novom modelu vozač i putnici će se voziti udobno i mirno. Impreza će vas pratiti u svakoj pustolovini i uz nju ćete se uvijek osjećati sigurno.

Subaru Boxer motor

 BOXER MOTOR ima konfiguraciju s vodoravno suprotstavljenim cilindrima i klipovima koji se vodoravno i nasuprotno gibaju. Subaru već 50 godina razvija ovaj ekskluzivni i pouzdani motor s dugim životnim vijekom i jedinstvenim performansama. 

Uvijek pouzdane karakteristike

Plosnata konfiguracija motora čini ga još krućim i uravnoteženijim što znači da manje vibrira.

Poboljšana sigurnost

Budući da je blok motora plosnatiji i težište je niže: zato je vozilo stabilnije u odnosu na bilo koji drugi tip motora.

Subaru Global Platform

Subaru Global Platform (SGP), platforma je na kojoj se grade nove generacije Subarua. SGP predstavlja budućnost, a za vozača i putnike znači mirniju i zabavniju vožnju. Krajnji je cilj platforme da, ukrućivanjem cijele strukture, poboljša sigurnost i kompleksne performanse kako bi se uživalo u vožnji kakvu samo Subaru može pružiti.

1. Zabava zajamčena
Bolje upravljanje vozilom znači i da će ono biti potpuno pod vašom kontrolom i izbjegavati opasnosti. Ovako sigurno vozilo zabavno je voziti, čak i na dugim putovanjima. Zahvaljujući svom visokom podvozju SUBARU XV svladava zavoje okretno i sigurno.

2. Mirna vožnja
Okvir je čvršći, a struktura poboljšana zahvaljujući novim suspenzijama i stabilizatorima koji apsorbiraju svaku neravninu na cesti. Vožnja je sigurnija, a i manje umara i vozača i putnike.

3. Udobna kabina
Neugodna buka i vibracije smanjeni su na najmanju moguću mjeru kako bi putovanje bilo ugodno. Poboljšana struktura i čvršći okvir omogućuju da kabina bude udobna svim putnicima. 

Symmetrical All-Wheel Drive (AWD)

Subaruov simetrični pogon na sva četiri kotača – AWD – raspoređuje snagu na sva četiri kotača kako bi prianjanje bilo bolje na svim podlogama, čak i na onima najklizavijima. Subaruov pogon AWD razvija se horizontalno, što znači da je težište smješteno nisko, a vozilo uravnoteženo kako bi vožnja bila sigurna i stabilna.

Lineartronic + AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta

Lineartronic je savršen za brzu izmjenu stupnjeva prijenosa kako bi motor uvijek bio u najefikasnijem načinu rada, ubrzanja fluidna, performanse visoke, a potrošnja goriva niska. Združen sa sustavom AWD s aktivnom razdiobom okretnog momenta omogućuje trenutnu regulaciju okretnog momenta prema uvjetima na cesti tako da ga raspoređuje na kotače s najsnažnijim pogonom.

Napredni subaruovi sustavi pomoći pri vožnji

Subaru vjeruje u sveobuhvatnu sigurnost i stalnim usavršavanjima smanjuje mogućnost nesreća. Zato smo razvili i napredan sustav pomoći u vožnji nazvan Subaru EyeSight. Sustav koristi dvije kamere koje daju trodimenzionalnu sliku i mogu prepoznati objekate, slično ljudskom vidu. Pomoću podataka koje dobiva od obje kamere, EyeSight prepoznaje oblik, brzinu i udaljenost automobila, motocikala, bicikala i pješaka. Otkrije li moguću opasnost, sustav obavještava vozača i, po potrebi, aktivira kočioni sustav kako bi se izbjegle nezgode. Sustav EyeSight i ostale poboljšane sigurnosne karakteristike povećavaju osjećaj sigurnosti u kojem se uživa vozeći se u Imprezi.

Aktivna sigurnost

1. Advanced Safety Package: Subaru Rear Vehicle Detenction (HBA)*¹*²

Sustav Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD) senzorima vas obavještava o vozilima koji vas pretiču kako biste izbjegli opasnosti pri prestrojavanju. Obavještava vas i o mogućim opasnostima od sudara tijekom vožnje unatrag na prometnim cestama.

2. Advanced Safety Package: High Beam Assist (HBA)*¹*²

Ova funkcionalnost povećava vidljivost, a time i sigurnost tijekom vožnje noću jer automatski uključuje i isključuje dugo svjetlo, ovisno situaciji na cesti i uvjetima vožnje.

3. Preglednost

Novi dizajn razvijen je tako da se u obzir uzelo vozača i njegovo vidno polje, kako bi se ograničili mogući mrtvi kutovi.

4. Vehicle Dynamics Control System & Active Torque Vectoring

Ako vozilo skreće sa zadanog smjera, sustav VDC intervenira u raspodjelu okretnog momenta u sustavu AWD, rad motora i kočnice svakog kotača. U zavoju na vozilo djeluje centrifugalna sila i Active Torque Vectoring tada može upravljati pojedinim kotačem kako bi vozilo zadržalo željenu putanju.

5.  Izbjegava opasnosti

Zahvaljujući Subaru Global Platformi, težište vozila je niže, sustav ovjesa poboljšan, a krutost povećana. Zahvaljujući ovim poboljšanjima vozilo ima značajno bolji odziv u situacijama kad treba izbjeći rizike i opasnosti na cesti.

Pasivna sigurnost

6. Konfiguracija i zaštita kabine

Motor i mjenjač izvedeni su tako da u slučaju sudara ne ulaze u kabinu, a zahvaljujući Subaru Global Platformi smješteni su još niže kako bi težište bilo što je niže moguće.

7. Prstenasti okvir za ojačanje kabine

Prstenasti okvir za ojačanje kabine učvršćuje kabinu od krova preko vrata i nosača do podvozja. Zahvaljujući otpornim materijalima, ova struktura u slučaju sudara pomaže smanjiti silu udara.

8. Zračni jastuci (SRS – Supplemental Restraint System)

U slučaju sudara, putnike štiti niz sigurnosne serijske opreme koja uključuje i zračne jastuke SRS*3: prednje, prednje bočne i zastorne za koljena.

9. Prednja sjedala sa zaštitom od trzajne ozljede

Udobna sjedala u kojima se vozač uvijek osjeća sigurno. Ova sjedala, u slučaju sudara, pomažu smanjiti opasnost od trzajne ozljede vrata.

10. Sigurnosni pojasevi s jezičcem

Pri sudaru jezičac blokira pokrete pojasa i smanjuje pritisak na donji dio prsnog koša kako bi se izbjegle moguće ozljede.


*1 Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju i poštivanje prometnih pravila. Želite li voziti sigurno, nemojte se u potpunosti pouzdati u sustav Advanced Safety Package (napredni sigurnosni sustav). Učinkovitost sustava podložna je ograničenjima. Potpune informacije o funkcioniranju i ograničenjima sustava potražite u Priručniku za vozača. Za više informacija obratite se distributeru vozila Subaru.
*2 Nije dostupno za verzije PURE i STYLE.
*3 SRS (Supplemental Restraint System): dodatni sustav za zadržavanje sile. Učinkovit koristi li se sa sigurnosnim pojasevima. 

Sustav  asistencije u vožnji EyeSight

Adaptive Cruise Control

Novi sustav EyeSight*¹ ne ograničava se samo na održavanje postavljene brzine poput tradicionalnog sustava automatskog podešavanja brzine vožnje, (tempomata). Otkrije li prisutnost vozila ispred vašeg vozila, Adaptive Cruise Control mijenja brzinu vašeg vozila kako bi se zadržao siguran razmak. Sustav upravlja motorom, prijenosom i kočnicama kako bi se postavljena brzina prilagodila prometu u širokom rasponu od 0 do 180 km/h. Izrađen za vožnju po auto-cesti i brzim cestama Adaptive Cruise Control prepoznaje prisutnost vozila ispred kao i njegova kočiona svijetla te se prilagođava gustom prometu kako bi osigurao najveću moguću učinkovitost u potrošnji goriva, sigurnost i udobnost tijekom dugih putovanja.

 

Lane Sway Departure Warning

Sustav Lane Sway Warning prepoznaje kad vozilo počne vrludati i zanositi se to jest skretati sa svog smjera i tada daje zvučni i svjetlosni signal. Ovaj sustav aktivira se pri brzinama većim od otprilike 60 km/h. Ako pri vožnji većoj od 50 km/h vozilo skreće sa svoje putanje, a da pri tom niste uključili pokazivače smjera, sustav Lane Departure Warning upozorava vas svjetlosnim i zvučnim signalima prije nego skrenete sa svoje putanje.

Lead Vehicle Start Alert

Kad stojite u koloni, sustav EyeSight prepoznaje da se promet pokrenuo, a sustav Lead Vehicle Start Alert obavještava vozača zvučnim i svjetlosnim signalom.

Lane Keep Assist

Na auto-cestama i brzim cestama Lane Keep Assist stereokamerom prati horizontalnu signalizaciju i obavještava kad se vozilo počinje približavati rubu svoje trake. Pri brzini od oko 65 km/h može kontrolirati upravljač kako biste izbjegli preveliko skretanje s vlastite trake.

Pre-Collision Braking System*5

U slučaju skorog sudara s vozilom ili bilo kojom drugom preprekom Pre-collision Braking System obavještava vozača svjetlosnim i zvučnim signalima. Ne reagira li vozač, sustav automatski aktivira kočioni sustav kako bi se smanjio udar ili čak potpuno izbjegao sudar. Pokuša li vozač izbjeći sudar skretanjem, Pre-collision Brake Assist može pomoći i u tom slučaju.

Pre-Collision Throttle Management

Kad vozilo miruje i sustav EyeSight uoči prepreku ispred, a vozilo je u stupnju prijenosa kojim ide naprijed umjesto natrag, Pre-collision Throttle Management šalje brojne zvučne i svjetlosne signal te smanjuje snagu motora kako bi se izbjegao frontalni sudar.


*1 EyeSight je sustav pomoći u vožnji koji ne mora optimalno funkcionirati u svim uvjetima. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju i poštivanje prometnih pravila. Učinkovitost sustava ovisi o mnogim faktorima poput održavanja vozila, atmosferskih prilika i stanja na cesti. Potpune informacije o funkcioniranju i ograničenjima sustava potražite u Priručniku za vozača, kako je i navedeno u ovoj brošuri.
*2 Pre-collision Braking System ne mora intervenirati u svakoj situaciji. Ovisno o razlici u brzini u odnosu na objekte, o njihovoj visini i drugim uvjetima, sustav EyeSight može ne prepoznati potrebne uvjete kako bi radio na najbolji način.

 

 

Prilagodljivi dizajn za sve ono u čemu uživate

Aktivnim osobama izuzetno je važno koliko dostupnog prostora imaju. Bilo da se radi o hobiju ili poslu, nova Impreza ima dovoljno mjesta da sa sobom ponesete sve što vam treba. U prtljažniku ima dovoljno mjesta za prtljagu četveročlane obitelji i nova Impreza potaknut će vas da provedete što više vremena u prirodi i radite sve što vam padne na pamet, a pritom vam ništa neće nedostajati.

Stil, udobnost i zabava za sve

Nova Impreza oduševit će vas elegantnim stilom jer su u njenoj kabini korišteni pomno birani materijali, a velika je pažnja posvećena svakom detalju. Ona je istovremeno i sportska i elegantna, a dovoljno je prostrana da bude udobna svim putnicima, čak i na najdužim putovanjima.


Vanjska oprema

Prednja svjetla s automatskim uključivanjem/isključivanjem*¹

Svjetlosni senzor automatski uključuje svjetla u sumrak i isključuje ih kad izvadite ključ iz brave paljenja.

Električni sklopivi vanjski retrovizori*¹

Ova se ogledala električki sklapaju kako bi se olakšalo parkiranje na uskim mjestima.

18” aluminijski kotači*²

Zbog 18” aluminijskih kotača s dijamantnom obradom, vaša Impreza istovremeno izgleda i sportski i elegantano, a uz to se njima lako upravlja

Kombinirana stražnja LED-svjetla

Dizajn stražnjih svjetala kombiniranih s LEDsvjetlom naglašavaju sportski i elegantan izgled Impreze.

Unutarnja oprema

Prostor za prtljagu

Prostor za prtljagu je prostran i praktičan: širok je i dubok, s velikim vratima. Impreza serijski ima pet vrata i lako se prilagođava svim vašim potrebama i aktivnostima.

  Krovni prozor s namještanjem nagiba i klizanja*1

Veliki klizni krovni prozor ima ručno podesivo sjenilo, a omogućuje da svjetlo i svjež zrak dođu do svih putnika.

 Naslon za ruke na stražnjem sjedalu*²

I putnici na stražnjem sjedalu uživat će u udobnoj vožnji, uz naslon za ruke koji ima i držač za čaše.

 Prednja sjedala

Nova Impreza ima udobna i elegantna prednja sjedala, uz koje su vožnja i putovanje ugodni i sigurni.

 Apple CarPlay*³ i Android Auto*4

Koristite popularne aplikacije Apple CarPlay*³ i Android Auto*4. Zahvaljujući funkcionalnosti prepoznavanja glasovnih naredbi i sustavu handsfree, možete uvijek biti koncentrirani na vožnju.

 Multifunkcionalni zaslon

6,3” multifunkcionalni zaslon u gornjem dijelu kontrolne ploče nudi korisne informacije u stvarnom vremenu. Navigacijski sustav povezuje se na ovaj zaslon i pokazuje, jednu po jednu, sve potrebne informacije o prometu, kao što su nadolazeći zavoji ili raskršća.

 LCD-zaslon*¹

Smješten tako da je dobro vidljiv, ali i da ne ometa u vožnji, ovaj 4,2” zaslon nalazi se na kontrolnoj ploči, iza upravljača. Pokazuje mnoštvo korisnih informacija koje vam omogućuju da automobil uvijek držite pod kontrolom

 Stražnja kamera*¹

Pomaže da vozite sigurno, čak i u uskim gradskim ulicama. Pri vožnji unatrag, kamera prenosi sliku u boji na zaslon, a na prikazu se vide i smjernice za vožnju koje olakšavaju manevriranje i parkiranje.

Subaru Starlink*1*6

 SUBARU STARLINK omogućuje pristup internetu, radiju i aplikacijama putem zaslona osjetljivog na dodir, multifunkcionalnih tipki na upravljaču i glasovnih naredbi.

Aluminijske papučice*²

Papučice su inspirirane trkaćim automobilima, a omogućuju sportskiju vožnju.

 Sustav za ulazak i pokretanje motora bez ključa*³

Kako biste ušli u novu Imprezu, trebate samo uhvatiti kvaku. Motor se pokreće jednostavnim pritiskom na dugme

Automatski dvozonski sustav za klimatizaciju*¹

Ovaj funkcionalnost održava željenu temperaturu u kabini. Još učinkovitije i tiše upravlja zrakom, a i protok zraka iz ventilatora je poboljšan.

Audio AUX  i USB-ulazi za dodatne glazbene uređaje

Svoju omiljenu muziku možete slušati tako da bilo koji glazbeni čitač povežete preko jack- i USB- ulaza.


*¹ Nije dostupno za verziju PURE. *2
*² Dostupno samo za verziju STYLE NAVI.
*³ Apple CarPlay registrirani je žig tvrtke Apple Inc., registrirane u SAD-u i drugim zemljama.
*4 Android™ i Android Auto™ registrirani su žigovi tvrtke Google Inc.
*5 Vozač je uvijek odgovoran za sigurnost vožnje. Ne koristite zaslon osjetljiv na dodir tijekom vožnje. Ovisno o zemlji, komunikacijski servisi mogu se dodatno naplaćivati.

 

Kliknite na ikone za PDF dokumente